Članak

PORUKA IZ IRANA

IRCG: Ako se Izrael ne obuzda, SAD se moraju suočiti s posljedicama zbog toga

(Patria) - Korpus čuvara islamske revolucije (IRGC) objavio je dodatne informacije nakon serije raketnih i bespilotnih napada na izraelska postrojenja na okupiranim teritorijama, prenijeli su iranski mediji.

Napadi koji su počeli u subotu uvečer kao odgovor na napad na iransku ambasadu u Damasku 1. aprila, ciljali su više vojnih lokacija širom „okupiranih palestinskih zemalja“, navode iranski mediji.

Izvještaji pokazuju da je do sada 50% ispaljenih projektila pogodilo svoje određene ciljeve, dodaju.

U svojoj službenoj komunikaciji, IRGC je pojasnio neophodnost ovih ofanzivnih manevara zbog nevoljkosti Ujedinjenih nacija da opomenu Izrael zbog napada na iranske diplomatske prostorije, kao i prethodnih agresija režima.

Tekst izjave IRGC-a glasi kako slijedi:

„Nakon više od deset dana šutnje i nemara međunarodnih organizacija, posebno Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, u osudi agresije i zločina cionističkog režima u napadu na iranski konzulat u Damasku kao dijelu tla naše zemlje i mučeničke smrti 7. pravnim vojnim savjetnicima zemlje, te izostankom kažnjavanja zločinačkog režima prema članu 7 Povelje UN-a, IRGC kao odgovor na ove zločine i u realizaciji prethodnih upozorenja i u osiguranju prava Irana i u cilju kažnjavanja agresora, koristeći svoje strateške obavještajne, raketne i bespilotne sposobnosti, uspješno gađao važne vojne ciljeve cionističke terorističke vojske na okupiranim teritorijama i uništavao ih. Korpus čuvara Islamske revolucije, slijedeći stratešku politiku Islamske Republike Iran, izjavljuje:

1. Izdato je upozorenje terorističkoj američkoj vladi da će svaka podrška i učešće u udaru na interese Irana rezultovati slamanjem i žaljenjem od strane oružanih snaga Islamske Republike Iran. Također, Amerika je odgovorna za gnusne akcije cionističkog režima, i ako ovaj režim ne bude obuzdavan, mora prihvatiti posljedice po režim ubijanja djece u regionu.

2. Ističući politiku dobrosusjedstva sa susjednim državama i zemljama regiona, navodi se da će svaka prijetnja terorističke američke vlade i cionističkog režima iz bilo koje zemlje naići na recipročan i proporcionalan odgovor Islamske Republike Iran na izvor prijetnje. Uvjeravamo herojski narod Irana da će IRGC i druge oružane snage zemlje ustati u odbranu nacionalnih interesa do posljednjeg daha i osujetiti napore neprijatelja koji žele narušiti sigurnost i mir ljudi.“

#AmeričkojVladi #CionističkogRežima #Damasku #IranskaAmbasada #IranskiMediji #IRGC #IslamskeRevolucije #OkupiraneZemlje #PalestinskiZemlje #UjedinjenihNacija #Svijet