Članak

LIDER PLATFORME ZA PROGRES

Hadžikadić: Vrijeme je za državu!

Nema vremena za bolesne ambicije, ovo je vrijeme za državu, objavio je večeras na svom Facebook profilu čelnik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

(Patria) - Nema vremena za bolesne ambicije, ovo je vrijeme za državu, objavio je večeras na svom Facebook profilu čelnik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

"Bosna i Hercegovina je izgleda već podijeljena. Dodik kaže da nema ni državne koalicije ni države. Kaže da je entitet Rs više država nego Bosna i Hercegovina u kojoj se taj entitet nalazi.

Političari HDZ-a Hrvatske se reklamiraju na bilbordima u Sarajevu. HDZ Bosne i Hercegovine sprema treći entitet. Kao da najavljuju linije po kojima će Bosna i Hercegovina biti podijeljena.

Bošnjaci se međusobno svađaju i dodvoravaju Dodiku i Čoviću da izaberu njih kao partnere u državnoj (čak i entitetskoj) vlasti.

Bosanci šute. Nemaju vlast. Nemaju moć. Nema ih skoro nigdje.

Ponavljam po hiljaditi put od 2018. godine, nama je potrebno manje političkog ega, a više političke zrelosti da shvatimo da je ovo vrijeme za zajedničko, koordinirano, inkluzivno i plansko djelovanje u političkoj odbrani Bosne i Hercegovine.

Nema vremena za bolesne ambicije. Ovo je vrijeme za državu", saopštio je Hadžikadić.

#BosnaIHercegovina #Država #MiloradDodik #MirsadHadžikadić #PlatformaZaProgres #politika #BiH