Članak

U DRUŠTVU DODIKA

Vučić ponovo o Rezoluciji o Srebrenici: Nije vama do ljudskosti već do onoga što će uslijediti

(Patria) - Predsjednik Aleksandar Vučić u društvu Milorada Dodika, predsjednika Rs s kojim je obišao jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije u Batajnici ponovo je komentarisao Rezoluciju o Srebrenici koja bi tokom aprila trebala biti razmtrana na Generalnoj skupštini UN-a.

Vučić je rekao da njemu nije bio problem da se pokloni žrtvama bošnjačkog naroda, koji voli i poštuje.

"Išao sam da se poklonim, a pokazali ste mi zahvalnost tako što ste htjeli da me linčujete, kazao je Vučić o posjeti Potočarima.

Vučić je rekao da pojedini insisitiraju na toj rezoluciji zbog pravno-političkih posljedica tog dokumenta, a ne priznanja da se tamo dogodio strašan zločin i prikazivanja žaljenja i ljudskosti.

"Neće biti da je do ljudskosti. Bit će da vi na tome insistirate zbog pravnih i političkih konsekvenci. Nije pitanje tog priznavanja da se dogodio strašan zločin, nije to pitanje pokazivanje žaljenja, ljudskosti ili bilo čega drugog već onoga što poslije toga treba da slijedi", rekao je Vučić novinarima

Ocijenio je da je drugoj strani izražavanje iskrenog saučešća strašan problem, jer, kako je rekao, to nikada nisu uradili na stratištu srpskog naroda.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković rekao je ranije da bi Vučić, "ako misli dobro Srbiji i Srbima u regionu", trebalo da podrži donošenje rezolucije u UN o Srebrenici koje je najavljeno za 27. april.

#AleksandarVučić #MiloradDodik #rezolucija #Srebrenica #UN #Region