Članak

SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a

Plenković najavio raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. marta

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. marta, rekavši da će izbori za Sabor biti održani prije onih za Evropski parlament.

(Patria) - Premijer i predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković najavio je danas raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. marta, rekavši da će izbori za Sabor biti održani prije onih za Evropski parlament.

Obraćajući se novinarima nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a, rekao je da su donijeli neke ključne odluke kada je riječ o raspuštanju Hrvatskog sabora i o sljedećim parlamentarnim izborima.

- Prva strateška odluka je da će izbori za Hrvatski sabor biti održani prije izbora za Evropski parlament. Druga je da će ovo biti posljednja sjednica Hrvatskog sabora prije njegovog raspuštanja - poručio je Plenković, pojasnivši da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. marta.

Izvještajni sabor HDZ-a bit će održan 17. marta u dvorani "Lisinski", tačno četiri godine i dva dana od kada su kao tim bili izabrani na dužnosti predsjednika, zamjenika i četiri potpredsjednika.

Plenković je najavio da će on nositi izbornu listu u prvoj izbornoj jedinici, predsjednik Sabora Gordan Jandroković u drugoj, član Predsjedništva i Varaždinski župan Anđelko Stričak u trećoj, a ministar odbrane Ivan Anušić u četvrtoj.

Ministar rada i socijalne politike Marin Piletić bit će u petoj, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović u šestoj, ministar branitelja Tomo Medved u sedmoj, ministar prometa Oleg Butković u osmoj, ministar pravosuđa Ivan Malenica u devetoj, ministar graditeljstva Branko Bačić u desetoj.

Izbornu listu u 11. izbornoj jedinici nosit će državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

#AndrejPlenković #Hrvatska #Region #Sabor