Članak

OBRAĆANJE JAVNOSTI

Vučić se opet žali na Zapad: Žele da priznamo Kosovo i uskratimo podršku Republici srpskoj

(Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti kazao je da se od Srbije očekuju tri stvari - prva je priznanje nezavisnosti Kosova i odricanje od podrške Republici srpskoj, druga je uvođenje sankcija Rusiji i zauzimanje antikineskog stava, a treća je uspostavljanje "marionetskog režima" u Srbiji i da su to glavni ciljevi Zapada.

"Željeli mi ili ne postoji opasnost, a događala se i u prošlosti, da se u interesu zaštite svoje zemlje Rusija poziva na presedan Kosova. Pošto to znaju na Zapadu njima je važno i da se Srbija pritisne da prizna nezavisno Kosovo", objasnio je Vučić.

U okviru te teme je i odricanje od Republike srpske, kao remetilačkog faktora na Balkanu pod uticajem Rusije. Zato je važno da Srbija, ne samo ponavlja da poštuje teritorijalni integritet BiH, već da napravi otklon od Rs.

"Oni žele vraćanje starog marioneteskog režima kojim će lako upravljati. To se vidi najbolje na ovim pitanjima. Oni bi priznali Kosovo, odmah su za uvođenja sankcija Rusiji i protiv ekonomskih veza sa Kinom", tvrdi Vučić.

To se, kako kaže, promoviše putem medija i političara, kako domaćih tako i regionalnih.

"To se radi stalnom kriminalizacijom rukovodstva Srbije, dehumanizacijom Srbije i stvaranjem loše opšte slike", kazao je Vučić.

#AleksandarVučić #Kosovo #Rs #Srbija #Zapad #Region