Članak

SPORNA IMENOVANJA

Ništa im nije sveto: Nakon Bogića u 'trojkino' blato upao i Gavrankapetanović!

Piše: A. Čorbo-Zećo

Možda trebaju godine proći pa da javnost, okupirana preživljavanjem i ludilom u kojem živimo, shvati da je Bogić Bogićević izigran od vlastite partije. Prodali su veliku političku gromadu pod krinkom da je SDA odigrala prljavu igru i onemogućila Bogića da sjedne na čelo glavnog grada BiH – Sarajeva. Autor ovog teksta odmah je to pisao, kao i dobro obaviješteni komentatori političke zbilje u BiH – SDP je prodao i uvaljao u blato Bogića Bogićevića.

Danas će to Bogićević i sam priznati, duboko razočaran u ono što je dokazano.

Sada isto rade sa doktorom Ismetom Gavrankapetanovićem, sadašnjim direktorom Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', kojem nikako da omoguće imenovanje na čelo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, iako ga je imenovao Upravni odbor KCUS-a.

I ovaj put se, kao u slučaju Bogića, kriju iza neke druge partije. Sada je to HDZ 1990, tačnije ministra zdravstva Nediljka Rimca koji ne potpisuje saglasnost za imenovanje. A, takvo ponašanje Rimca nije mrsko ni SDP-u, čiji je Alen Pilav v.d. direktora KCUS-a.

A, zapravo je na sceni je svojevrsni rat SDP-a i NIP-a. Ranije je dogovoreno da mjesto direktora KCUS-a ide NIP-u, te je odluka pala da to bude Ismet Gavrankapetanović, međutim struktura SDP-a koju predvodi Nermin Nikšić nije najsretnija ovim rješenjem. Nije ni dio NIP-a sretan ovim odabirom, pa su svi zajedno zaboravili kako im je Gavrankapetanović bio heroj u bijelom kada je napuštao KCUS pod vodstvom Sebije Izetbegović.

Pokazat će se sada da slučaj Bogić Bogićević nije incident već pravilo ukoliko ste u koaliciji sa Narodom i pravdom na čijem je čelu Elmedin Konaković. Ono čemu smo svjedočili u trakavici kod izbora gradonačelnika Grada Sarajeva, sada reprizno gledamo kod izbora direktora KCUS-a.

Potrošili su politički kapital Bogićevića i time oslabili i SDP, ali i cijeli građanski blok. Sada troše ugled dr. Gavrankapetanovića razvlačeći njegovo ime po medijima ko s velikom pažnjom prati dešavanja.

Situacija u bh. političkom stranačkom životu odraz je realnosti. Oni koji ne vode politiku i nisu zaslužili da liderišu, jer da jesu preuzimali bi odgovornost i vodili je onako kako to priliči trenutku i situaciji, a ne bi u svoje blato uvodili najbolje ljude ovog napaćenog društva.

#BIH #BogićBogićević #IsmetGavrankapetanović #izdvojeno #KCUS #trojka