Članak

MODRIČA

Dobojsku Slogu penal iz šeste minute nadoknade odveo u četvrtfinale Kupa BiH

Treću od četiri današnje utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrale su ekipe Sloge Meridian i Igmana na Stadionu "Dr. Milan Jelić" u Modriči.

(Patria) - Treću od četiri današnje utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrale su ekipe Sloge Meridian i Igmana na Stadionu "Dr. Milan Jelić" u Modriči.

Za razliku od današnjih okršaja Slobode i Sarajeva, te Stupčanice i Širokog Brijega, u Modriči, gdje Sloga igra svoje utakmice zbog rekonstrukcije terena u Doboju, gledali smo daleko skromniju fudbalsku predstavu.

Nakon pritiska Sloge u uvodnom dijelu utakmice, na terenu se nije mnogo toga dešavalo i igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, piše SCsport.ba.

Identičnu igru smo gledali i u drugom poluvremenu, s tim da su igrači Sloge na momente imali veću inicijativu i bolje prilike, ali golova nije bilo.

Pobjednika je na kraju odlučio penal u šestoj minuti nadoknade vremena.

Lopta je pogodila Čubrila u ruku, a Danijel Perić dosudio je najstrožiju kaznu. Siguran sa bijele tačke bio je Vidić za 1:0 i veliko slavlje igrača Sloge.

Ekipa Sloge pretposljednji je učesnik četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Danas su prolaz dalje osigurali Sarajevo i Široki Brijeg, a ranije su to učinili i Zrinjski, Jedinstvo, Posušje i Velež.

Od 18.30 sati igra se i posljednji susret osmine finala. Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac će ugostiti Zvijezdu 09.

#fudbal #IgmanKonjic #kup #SlogaDoboj #sport