Članak

NA ŠTETU BOŠNJAKA

OO SDA: Zbog izdajničke politike Salke Tursunovića, Srebrenica opet dobija ulice po ratnim zločincima i neustavnom danu Rs

Kolegij Skupštine opštine Srebrenica u dnevni red sjednice, zakazane za 29. februar, uvrstio je i Odluku o izmjeni naziva ulica u Srebrenici.

(Patria) - Kolegij Skupštine opštine Srebrenica u dnevni red sjednice, zakazane za 29. februar, uvrstio je i Odluku o izmjeni naziva ulica u Srebrenici.

Iz Opštinskog odbora (OO) Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica ističu da se takvoj odluci priključio i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Salko Tursunović (SDP) glasanjem za usvajanje takvog dnevnog reda.

"Od samog početka smo upozoravali na pogubnu politiku koju na štetu Bošnjaka vodi srpska politika, kojoj se pridružio i Salko Tursunović.

Prije nekoliko mjeseci Salko je zajedno sa srpskim političkim partijama zloupotrijebio predstavnike NIP-a i formirao Komisiju za izmjenu naziva ulica.

Ovakvom izdajničkom politikom Salke Tursunovića i ekipe ljudi oko njega, Srebrenica nakon 25 godina ponovo dobija ulice po ratnim zločincima, neustavnom danu entiteta Rs, te osobama u čijoj organizaciji i pod čijim rukovodstvom su činjeni ratni zločini uključujući i zločin genocida.

Još jednom pozivamo Salku Tursunovića da, ako ima i trun morala, podnese ostavku i prestane biti srpski sluga vodeći nakaradnu politiku po Bošnjake povratnike u Srebrenicu.

Visokog predstavnika pozivamo da se aktivno ukljiči u dešavanju u i oko Srebrenice, te da u skladu sa svojim ovlaštenjima donese odluke i bar malo povrati dostojanstva žrtvama genocida.

Od vrha SDP-a tražimo da se zvanično izjasne da li je Salko Turunović član njihove stranke i da li se slažu sa načinom vođenja politike, njihovog kadra kako se on i predstavlja, u Srebrenici", poručili su iz OO SDA Srebrenica.

#salkotursunović #SDP #SDA #Srebrenica #politika #BiH