Članak

KATICA POTVRDIO

MUP KS: Sanja Vulić bit će novčano kažnjena za psovke i uvrede koje je izrekla pred zgradom Suda BiH

Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati.

(Patria) - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica oglasio se saopštenjem povodom nedoličnog ponašanja državne zastupnice Sanje Vulić prilikom današnjeg dolaska pred Sud BiH na ročište u predmetu koji se vodi protiv Milorada Dodika.

"Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati. Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak 'crvene linije'.

Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu.

Pripadnici MUP-a KS utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM.

Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a KS spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih", poručio je Katica.

#AdmirKatica #MUPKS #SanjaVulić #BIH