Članak

FEDERALNI MINISTAR

Isak: Neprijatno i tužno je gledati samoponižavanje Sanje Vulić

Sanja Vulić je na najprostiji način ponizila sebe, a ne Sud Bosne i Hercegovine.

(Patria) - Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon primitivnih istupa zastupnice u Parlamentu BiH Sanje Vulić (SNSD) pred zgradom Suda BiH u Sarajevu.

- Ponašanje Sanje Vulić pred Sudom Bosne i Hercegovine na najbolji način govori o stepenu panike koja je zavladala u SNSD-u zbog krivičnog postupka koji se vodi protiv optuženog predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Rs Milorada Dodika.

Sanja Vulić je na najprostiji način ponizila sebe, a ne Sud Bosne i Hercegovine. Ponašanje kakvo je demonstrirala danas jednostavno ne priliči civilizovanoj, već osobi koja ja lišena svih oblika manira. Zaista je neprijatno i tužno bilo gledati samoponižavanje zastupnice Vulić.

Tražim od Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tačnije od časnih članova ovog državnog organa zakonodavne vlasti, da u najkraćem roku pokrenu postupak protiv zastupnice Vulić zbog narušavanja ugleda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i kršenja Kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Bit ću iskren i reći kako me Sanja Vulić nije iznenadila svojim prostim vokabularom i nervoznim ponašanjem. Ja bih bio iznenađen da se ponašala civilizovano i dostojanstveno - poručio je Isak.

#ministar #RamoIsak #SanjaVulić #BiH