Članak

POLICIJSKI BILTEN

ODUZETO VOZILO Za volanom Mercedesa G500 zatečen 24-godišnji Sarajlija bez vozačkog ispita, za kazne već duguje 7.000 KM!

Vozač nema položen vozački ispit (Foto: Ilustracija)

(Patria) - Sarajevska policija oduzela je četiri automobila tokom saobraćajnih kontrola na različitim lokacijama. U Hadžićima je Utvrđeno je privremeno oduzet „VW Golf IV“, kojim je upravljao 28-godišnji M.M. iz Hadžića. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U ulici Gornja Mahala, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Opel Omega“, vlasništvo M.T., a kojim je upravljao N.K., rođen 1982. godine u Zenici, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo „Audi“, vlasništvo S.Dž.Ć., a kojim je upravljao M.Dž., rođen 1989. godine u Sarajevu, nastanjen u Goraždu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.274,40 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Sarajevska policija objavila je da je dana 03.02.2024. godine u 23,15 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar kontrolisano motorno vozilo „Mercedes G500“, vlasništvo R.G., a kojim je upravljao 24-godišnji E.G. iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.953,05 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

#policija #vozačkiispit #vozilo #CrnaHronika