Članak

GINISOV REKORD

Katar: Najveći buket prirodnog cvijeća na svijetu izložen u Dohi

Ovaj buket ušao je u Ginisovu knjigu rekorda. Za izradu buketa korišteno je oko 5.564 petunija, visok je šest metara, a isto toliko iznosi i njegov prečnik.

Doha: Najveći buket prirodnog cvijeća na svijetu

(Patria) - U Kulturnom selu Katara u Dohi, glavnom gradu male arapske zemlje, izložen je najveći buket prirodnog cvijeća na svijetu.

Ovaj buket ušao je u Ginisovu knjigu rekorda. Za izradu buketa korišteno je oko 5.564 petunija, visok je šest metara, a isto toliko iznosi i njegov prečnik.Katara je dio grada koji predstavlja multidimenzionalni projekt Države Katar koji povezuje ljude širom svijeta.

U Kulturnom selu nalazi se muzička akademija, brojne galerije, muzeji, veliki otvoreni amfiteatar u kojem se organiziraju brojna događanja, regionalni i lokalni festivali, radionice, performansi, konvencije, predstave i izložbe. Tu su i kino, konferencijske dvorane te pomorski muzej.

#CulturalVillage #DohaCulture #GiantFlowerBouquet #MaritimeMuseum #MultidimensionalProject #MusicAcademy #OpenAirAmphitheater #PatriaNews #Qatar #QatarProject #RecordBreakingBouquet #magazin1