Članak

SUBVENCIJE

Mladi traže obraćenje pred zastupnicima Skupštine KS

(Patria) - Neformalna grupa mladih koji su ispunili uslove za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih, a koji su izrazili nezadovoljstvo odlukom da se iznos pojedinačne subvencije umanji sa obećanih 12 000 KM na 4.816 KM danas je predala Zahtjev za obraćanje Skupštini Kantona Sarajevo na prvoj narednoj redovnoj sjednici, kao naredni korak u isticanju naših zahtjeva.

"Ističemo da će ova neformalna grupa nastaviti sa svim aktivnostima koji trebaju dovesti do rješavanja ovog problema neovisno o tome što je Vlada Kantona Sarajevo najavila isplatu umanjenog iznosa do kraja januara, jer ćemo tu uplatu smatrati prvim dijelom, a nikako puni iznos subvencije.

Napominjemo da su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo predstavnici građana i da su izabrani i našim glasovima, te zbog toga očekujemo da predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, kao i Kolegij Skupštine udovolje našem zahtjevu i odobre obraćanje na prvoj narednoj sjednici Skupštine, a kako bi zastupnicima prenijeli zahtjeve, želje i nadanja 1.142 mlade osobe sa konačnog spiska dobitnika subvencije.

Napominjemo da u cijeloj priči nije stvar novca. Novca ima, budžet Kantona Sarajevo nikad veći. Stvar je volje i želje pojedinaca u Vladi Kantona Sarajevo da na ovu priču stave tačku. Mi vjerujemo da za to postoji mogućnost, uvjeravanja smo dobili i od predstavnika vlasti u Kantonu Sarajevo. Stvar je samo volje.

S toga pozivamo zastupnike svih stranaka u Skupštini Kantona Sarajevo da se aktivno
uključe u riješavanje problema koji je nastao polovinom prošle godine, da isprave nepravdu koja je učinjena mladim, prosperitetnim ljudima ovog kantona. Ne bismo željeli da zbog grešaka Vlade KS ispaštamo mi, mladi ljudi koji prvi put riješavaju stambeno pitanje, saopćeno je.

#Mladi #Subvencija #VladaKS #BiH