Članak

STOP NACIZMU

Kajan: Ako HDZ-ov ministar Marić ne pokrene istragu, pozivam bošnjačke ministre i zastupnike da zaustave divljanje u Neumu!

"Inače, to bi se moglo tumačiti kao da HDZ podržava prijetnje Bošnjacima i širenje govora mržnje, te promociju nacizma i ustaštva", dodaje Kajan.

Kajan: Zaustavite divljanje u Neumu

(Patria) - Nakon što je Vlada HNK osudila ispisivanje nacističko-ustaških grafita u Neumu, red bi bio i da njihov ministar MUP-a naredi hapšenje onih koji to godinama čine u ovoj bh općini na moru, poručio je ovo Mostarac i zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu FBiH Sanel Kajan, a povodom nacističkih poruka upućenih Bošnjacima u Neumu.

"Inače, to bi se moglo tumačiti kao da HDZ podržava prijetnje Bošnjacima i širenje govora mržnje, te promociju nacizma i ustaštva", dodaje Kajan.

Ustaški simboli u Neumu (Foto: Sanel Kajan Facebook)

Kako kaže, verbalna osuda nije dovoljna!

"Zaštitite sve stanovnike Neuma, kao i goste koji se, ukoliko reakcija izostane, neće osjećati sigurno na tom području Bosne i Hercegovine. Ukoliko ministar MUP-a HNK Marijo Marić (HDZ) ne preduzme ništa konkretno, pozivam bošnjačke ministre u Vladi HNK, kao i kantonalnu Skupštinu da to zatraže od MUP-a i istraju do kraja. Trebali su to već učiniti! U protivnom, prijetnje Bošnjacima će se nastaviti, a ustaški grafiti i nacističke poruke sve češće viđati u Neumu", zaključio je Kajan.

#BošnjačkiMinistri #GovorMržnje #HDZPodržavaPrijetnje #MarijoMarić #Mostarac #NacističkoUstaškiGrafiti #SanelKajan #UstaškiGrafiti #UstaškiSimboli #VladaHNK #ZastupnikDF #BiH