Članak

KLUP S ANFIELDA POTVRDIO

Jürgen Klopp napušta Liverpool na kraju sezone

Nijemac će tako na klupi kluba s Anfielda provesti ukupno nešto manje od devet godina u kojima je osvojio sve što se moglo osvojiti.

(Patria) - Fudbalski klub Liverpool saopštio je da će Jürgen Klopp, jedan od najuspješnijih trenera u klupskoj historiji, na kraju sezone odstupiti s trenerske dužnosti.

Nijemac će tako na klupi kluba s Anfielda provesti ukupno nešto manje od devet godina u kojima je osvojio sve što se moglo osvojiti.

- Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očito to mogu objasniti - ili barem pokušati objasniti.

Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim ekipu, volim osoblje. Volim sve.

Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti - rekao je Klopp.

Njemački stručnjak pojašnjava da je na izmaku snaga.

- Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Znam da ne mogu raditi posao opet, i opet, i opet, i opet.

Nakon godina koje smo proveli zajedno i nakon svog vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, poštovanje je raslo prema vama, ljubav je rasla prema vama i najmanje što vam dugujem je istina - a to je istina - naveo je Klopp.

Klopp je imenovan za menadžera Liverpoola 8. oktobra 2015. godine. Pod njegovim vodstvom Liverpool je osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, klupsko prvenstvo, FA Cup, Liga Cup i Super Cup, kao i FA Community Shield.

#Engleska #fudbal #jurgenklopp #Liverpool #Sport