Članak

PORUKA POLITIČARIMA

Tahirović: Afirmiraju se ratni zločinci, a žrtve se i dalje progone i negiraju sudske presude

On ih je javno pozvao da dođu na promociju knjige "Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u BiH", u kojoj su sadržane presude koje govore o međunarodnom sukobu i agresiji Srbije i Hrvatske.

Murat Tahirović

(Patria) - Danas je u Društvu hrvatskih književnika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića predstavljena knjiga "In vino libertas - Autobiografski zapisi iz Haaga“, koju je napisao osuđeni ratni zločinac Valentin Ćorić.

Predstavljači su bili Dražen Budiša, jedan od najznačajnijih političara u prvim godinama samostalne hrvatske države, akademik Ratko Cvetnić, Slobodan Prosperov Novak i Josip Pavičić, urednik knjige i novinar.

"Lijepo društvo koje će nam vjerojatno još jednom prikazati sve "nepravde Haga", međunarodne zavjere i ko zna što još, ali u svakom slučaju, vjerojatno neće biti upitna nevinost ratnog zločinca Ćorića. Uskoro ćemo vjerojatno imati priliku vidjeti taj cirkus i u BiH, jer će to biti ni manje ni više nego na RTV Herceg - Bosne sa sjedištem u Mostaru, koja će sve prenositi live. Ovih dana se reklamira knjiga ratnog zločinca Fikreta Abdića u glavnom gradu BiH. Prije toga, kao profesori i predavači, pojavili su se ratni zločinci Blaškić i Pandurević, a Kordić je, kako je VS UN-a u izvještaju napisao Serge Brammertz, prijatelj s našom predsjednicom Federacije.

Bivši član Predsjedništva BiH, a sada manjeg entiteta, opsuje genocid, i nikom ništa. Gdje god se okrenete, negiranje i negatori afirmiraju zločince, uživaju u zaštiti i kriju se u Srbiji ili Hrvatskoj. Mi žrtve se nemamo gdje kriti niti tražimo bilo čiju zaštitu. Mi samo pozivamo prvo međunarodne predstavnike i naše probosanske političare da poštuju presude MKSJ i MSP", navodi Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

On ih je javno pozvao da dođu na promociju knjige "Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u BiH", u kojoj su sadržane presude koje govore o međunarodnom sukobu i agresiji Srbije i Hrvatske.

"Da li je moguće da ratni zločinci imaju veću podršku od međunarodnog prava u prezentiranju svojih zlodjela, nego mi žrtve? Došlo je teško vrijeme. Svi mi koji smo se borili za istinu i pravdu i presude sudova, na čelu s
MKSJ, danas postajemo progonjeni ne samo od zločinaca i njihovih zaštitnika, nego i od onih koji bi trebali makar poštivati međunarodne presude. Naš poziv na promociju knjige o presudama tribunala i agresiji na BiH bit će najbolji test. Pobjeđuju li uradci i „istine“ ratnih zločinaca ili istina - In ICTY Libertas!", zaključuje.

#MuratTahirović #presude #ratnizločinci #BiH