Članak

ŠTA JE DOGOVORENO

Dodiku se ne sviđa stav Ambasade SAD: SNSD ostaje pri dogovoru od 18. januara, pozivam ostale stranke da se izjasne

Dodik traži da se izjasne ostali partneri

(Patria) - Predsjedniku SNSD-a i Rs-a nije se svidjela analiza Ambasade SAD dokumenta iz Bakinaca u dijelu koji se odnosi na integritet Izbornog procesa. Iz Ambasade su izrazili zabrinutost da će i dalje ostati uslovi pod kojima je moguće vršiti izborne neregularnosti.

Dodik se obrušio na američkog ambasadora pitajući ga da li postoji poslanički klub Majkla Marfija s kojim treba da se "dogovaramo o našim zakonima".

"Miješanje u političke procese i dogovore unutar BiH je, u najmanju ruku, bezobrazno. Današnjim saopštenjem šaljete nedvosmislenu poruku: "Mi hoćemo ovdje da se pitamo i odlučujemo. Nemaju šta predstavnici tri naroda da se dogovaraju, biće kako mi kažemo. Izbori nisu prilika da Srbi, Bošnjaci i Hrvati izaberu predstavnike koji će raditi za njihove interese, već koji će nama služiti.

Teško mi je da se otmem utisku da Marfi neskriveno želi da u BiH dođe do nestabilnosti.
Posebno je interesantno da nam o integritetu izbornog procesa priča Majkl Marfi koji je delegiran od strane administracije nakon čijeg izbora smo svjedočili najvećoj krizi u SAD, upadu u Kapitol i odsustvu primopredaje vlasti. Nažalost, svjedočili smo i ljudskim žrtvama.

I sada kada je Amerika nadomak nove izborne krize, ekipa Majkla Marfija nama pokušava da drži pridike o integritetu izbornog procesa. Saberite se.

SNSD ostaje pri dogovoru postignutom 18. januara. Pozivamo sve ostale stranke koje su učestvovale u dogovoru da se izjasne o tome ostaju li pri njemu nakon nelegitimnog miješanja američke ambasade", naveo je Dodik.

#AmbasadaSAD #dogovor #koalicija #MiloradDodik #BiH