Članak

OPĆINSKI ODBORI PREDLAŽU

Bira se novi čelnik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, Kapidžić jedan od kandidata

(Patria) - Na izbornoj skupštini Općinskog odbora SDA Stari Grad za novog predsjednika općinske organizacije jednoglasno je izabran Dženan Selimbegović.

Za potpredsjednike Općinskog odbora izabrani su prof. Nedžma Džananović-Miraščija, profesorica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Salih Išerić diplomirani inženjer geodezije i vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad.

Osim izabranog predsjednika i potpredsjednika na izbornoj skupštini izabrano je i 16 članova izvršnog odbora, a najviše glasova imao je doc.dr. Jahja Muhasilović.

Skupština Općinskog odbora SDA Stari Grad je za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Kantona Sarajevo jednoglasno predložila Faruka Kapidžića, diplomiranog inženjera arhitekture, aktuelnog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

U Kantonu Sarajevo održava se izborni proces u općinskim odborima SDA, a uslijedit će i izbor novog čelnika Kantonalnog odbora KS. Trenutno to poziciju još uvijek obavlja Sedin Kahriman u svojstvu vršioca dužnosti.

#BiH #SDA #izbori