Članak

REUF BAJROVIĆ ZA NAP

Plenković je u Sarajevo došao da pokaže da je on Trojkin gazda

Razlog posjete visokih EU zvaničnika Bosni i Hercegovini je davanje političkog i medijskog pokrića visokom predstavniku Christianu Schmidtu da ne nameće tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, koje u HDZ-u BiH smatraju da im ne idu u korist.

Plenković, Von der Leyen, Krišto i Rutte (Foto: Patria)

(Patria) - Razlog posjete visokih evropskih zvaničnika Bosni i Hercegovini je davanje političkog i medijskog pokrića visokom predstavniku Christianu Schmidtu da ne nameće tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, za koje u HDZ-u BiH smatraju da im ne idu u korist.

Oni se boje da su to posljednja nametanja i od Schmidta traže da dodatno poboljša njihovu ionako dominantnu poziciju, i napravi dodatni korak u odnosu na ono što je uradio u izbornoj noći, a kasnije i prilikom nametanja nelegalne Vlade FBiH.

Izjavio je to za Novinsku agenciju Patria potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović, osvrnuvši se na posjetu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen i nizozemskog premijera Marka Ruttea.

Plenkovićeva je želja, ocjenjuje Bajrović, bila pokazati da je on gazda Trojke, "koja nije pod kontrolom Amerikanaca, kao što to svi tvrde, već pod kontrolom Zagreba."

- Nema nikakve sumnje, bez obzira na ogromne greške koje je Bidenova administracija napravila u BiH, da su oni bili za to da se sada nametnu tehničke izmjene Izbornog zakona. I Trojka je poslušala Plenkovića, Dodika i Čovića, a nije Ambasadu koja je vjerovatno bila protiv tog dokumenta potpisanog na Dodikovom imanju u Bakincima.

Taj dokument poslužio je kao osnov za ovu posjetu i dodatno opravdanje Schmidtu da, eto, on bi kao nametnuo, a u stvari ne daju mu zato što se rodila nova domaća politička dinamika, koja bi mogla rezultirati nečim dobrim, pa eto, da on ne nameće, da ne kvari tu njihovu dinamiku. To je sva poenta ovog dogovora na Dodikovom imanju i posjete ovih evropskih zvaničnika - mišljenja je Bajrović.

Naglašava da od članstva Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji nema apsolutno ništa, istakavši kako je o tome smiješno uopšte i pričati.

- Suštinski se ta iluzija o evropskom članstvu koristi da se što je više moguće uništi Bosna i Hercegovina. Ja to godinama pričam - to je paravan za uništavanje Bosne i Hercegovine - navodi Bajrović.

Bajrović: Iluzija o članstvu u EU je paravan za uništavanje BiH

Plenković je, dodaje naš sagovornik, bez ikakve sumnje susret sa članovima Predsjedništva BiH izignorisao u prethodnom dogovoru s Čovićem. A tim brutalno nediplomatskim potezom ujedno je pokušao da pogazi i ponizi najvažniju bh. instituciju - Predsjedništvo i predsjedavajućeg Željka Komšića, kao suverena, s obzirom da on sa te pozicije predstavlja BiH i u Predsjedništvu, i u međunarodnim organizacijama ali i prema drugim državama.

- Plenkovićevi poslušnici trojkaši i dalje rade tačno ono što on od njih traži. A sigurno je da će takav Trojkin sluganski i Plenkovićev bahati odnos u našem narodu probuditi samo inat. I u političkom smislu neće im donijeti ničega dobroga, jer time samo narodu guraju prst u oko.

Nakon ovoga danas slobodno se može reći da Trojka ne osjeća lojalnost prema BiH. Lojalna je Zagrebu, a moguće i Beogradu. A sada zasigurno znamo da jeste Zagrebu. Jer da su lojalni BiH, ne bi dozvoljavali da im se najvažnija institucija tako uz njihovu asistenciju ponižava, i da se oni smiju, onako kako su se smijali oni što su Pavelića očekivali 1941., 1942., 1943., 1944. kad je dolazio u Sarajevo - ističe Bajrović.

Na kraju razgovora povukao je paralelu između politika koje prema Bosni i Hercegovini provode premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

- Mislim da je to pitanje - kokoška ili jaje. Mislim da jedan bez drugog ne bi bili toliko opasni, jer prema Bosni i Hercegovini obojica imaju jednake namjere. Nisam ja toliko siguran da je Plenković puno opasniji od Milanovića.

Iako se nalaze na različitim pozicijama, u jednome se u potpunosti slažu, kao uostalom i opozicija i vlast u Srbiji - da u regionu treba provoditi hegemonističke ratne ciljeve. Plenković i Milanović zajedno funkcionišu prema BiH, oko toga nema nikakve sumnje. I zajedno su opasni - zaključio je Bajrović.

(D. Kovač)

#AndrejPlenković #ChristianSchmidt #DelvinKovač #DraganČović #Hrvatska #izbornizakon #ReufBajrović #Trojka #BiH #Izdvojeno

My sincere gratitude to FUNDS RECOVERY CHAMBERS for his professionalism, truly he is a real deal. I would not waste my time with any other hacker and wished I had known them sooner. I am writing this review to be of help to everyone out there, who in one or two ways has been scammed by online investment platforms , contact : fundsrecoverychambers at gmail dot com , After going through a lot to recover my bitcoin although many people told me it’s impossible. If you’ve lost your bitcoin as a result of investing in binary options, trading platforms, your account was hacked or other bitcoin related scams or lost money to scammers online in whichever ways then You’re not alone. (I lost over $120,950 to skyrockettrade). Being a scam victim myself, I tried several means to recover my funds all to no avail, until one day I came upon an article in the Local News about FUNDS RECOVERY CHAMBERS, they literally saved my life, all i lost to these fake investors skyrockettrade was recouped in just a few days (a total of 3.7721 BTC) was recovered, Kindly send a message to the contact below if you’ve been in such situations and you are seeking recovery. contact them via Email Address: [email protected]
Telegram : https://t.me/Fundsrecoverychambers_crypto