Članak

SAMO DVIJE TAČKE

Predstavnički dom raspravlja o radnim tijelima, opoziciji upitno sazivanje sjednice

(Patria) - U Sarajevu je počela osma redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, na kojoj će prema najavljenom dnevnom redu biti razmatrane samo dvije tačke.

Prva tačka odnosi se na “nefunkcionalnost radnih tijela Predstavničkog doma Parlamenta FBiH”, dok se druga odnosi na izbor i imenovanje.

Podsjećamo, parlamentarna većina je zatražila da se održi sjednica o nefunkcionalnosti prije svega Zakonodavno - pravne, Komisije za izbor i imenovanje, te Odbora za zdravstvo, za šta su optužili opoziciju.

U raspravi o dnevnom redu, Jasmina Bišćević Tokić (SDA) kazala je da se ne može održati sjednica s tačkama dnevnog reda za koji zastupnici nisu dobili materijale.

“U skladu s Poslovnikom, pri pozivanju na sjednice moraju se poslati i meterijali, koje mi za ove dvije tačke nismo dobili i zbog toga tražim da se one povuku s dnenvog reda”, istakla je Bišćević Tokić.

Alma Kratina (DF) kazala je da je saglasna s Bišćević Tokić, ali i da ako se već raspravlja o nekim komisijama, onda bi se moralo raspravljati o svim, jer ima još komisija koje ne funkcionišu.

Admir Čavalić (SBiH) kaže da je u pozivu pisalo da će se raspravljati o informaciji iako nije riječ o informaciji.

“Molimo da se dostavi informacija, jer ne možemo raspravljati bez toga, a u informaciji da bude tabelarni prikaz sjednica svih radnih tijela. Kada pripremite informaciju o svim radnim tijelima, možemo zasjedati”, poručio je Čavalić.

Sjednicom predsjedava dopredsjedavajući Doma Mladen Bošković.

#BiH #ElectionAndAppointment #FunctionalCommittees #HealthCommittee #InformationRequest #LegislativeIssues #MaterialsWithdrawal #NonFunctioningCommissions #ParlamentFederacije #PatriaNews #Predstavničkidom #SarajevoSession #TablePresentation