Članak

NAKON OPTUŽNICE TUŽILAŠTVA HNK

Gradonačelnik Čapljine Smijan Vidić podnio ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ BiH

Vidić: Ne želi opteretiti stranku

(Patria) - Aktuelni čapljinski gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina Smijan Vidić podnio je nepozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke.

Ostavku je, prema izvorima Bljeska podnio na sjednici održanoj u Čapljini u četvrtak.

Mostarski portal saznaje kako je ostavka nepoziva te kako je došla u trenutku podizanja optužnice protiv njega, jer, kako je rečeno članovima lokalnog ogranka stranke, ''ne želi opteretiti stranku podignutom optužnicom''.

Tužilaštvo HNK je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Smijana Vidića i Darke Šimovića zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlasti.

''Evidentno je da se radi o politički montiranoj optužnici i radi se o događaju koji se zbio prije 12, 13 godina i baš se evo u ovoj izbornoj godini diže ta optužnica. Naravno, nije mi drago što je podignuta. Međutim, neka svatko radi svoj posao. Ja znam što sam napravio i znam da je sve bilo po zakonu'', rekao je Vidić komentirajući optužnicu.

Vidić četiri mandata zaredom rukovodi Čapljinom ispred Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH).

#CapljinaMayor #HDZ #HrvatskaDemokratskaZajednica #IzbornaGodina #Mandati #Optuznica #PoliticalMontage #PolitickaOdgovornost #Resignation #SmijanVidić #ZloupotrebaPoložaja #BiH