Članak

ŠEF KLUBA DEMOKRATSKE FRONTE

Mešalić: Trojka u epizodi 'znanje - imanje' krečila voćke dok su se Dodik i Čović dogovarali

Mešalić: Trojka u ljubavnom trouglu pokazuje poslušnost

(Patria) - Lideri SDP-a, NiP-a I Naše stranke su ponovo otišli da se poklone Miloradu Dodiku, ovaj put na njegovom imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, možda da okaleme koju voćku dok se Dodik ne dogovori sa Draganom Čovićem.

Poručio je ovo Mahir Mešalić, predsjednik Kluba Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a reagujući na današnji sastanak predstavnika državne vlasti.

"Iz destilerije i podrumskih kafanskih prostorija su prešli na znanje-imanje i u pravilu, poslije ovakvih sastajanja sve je manje države Bosne i Hercegovine. Bilo koji sastanak sa Dodikom i Čovićem koji je ovako sakriven od javnosti vodi u nova popuštanja ovom dvojcu koji oni nazivaju “kompromis” pogotovo što su na stolu krucijalna pitanja poput izmjena Izbornog zakona BiH, Ustavnog suda BiH, Istočne i Južne interkonekcije, reformski zakoni koji se traže na evropskom putu", kaže Mešalić.

Mešalić zaključuje: "lideri tzv. 'Trojke' su nažalost shvatili koaliciju sa SNSD i HDZ kao ljubavni trougao i obavezu da sada moraju i na privatnim imanjima i po kućama da se sastaju te da time stalno iskazuju lojalnost i poslušnost".

#Bakinci #DraganČović #KlubDemokratskeFronte #Laktaša #LideriSdpa #MahirMešalić #MiloradDodik #NaseStranke #NipA #BiH