Članak

FEDERALNA ZASTUPNICA

Kratina: Pogubno podaništvo Trojke ne poznaje granice

Federalna zastupnica Alma Kratina (DF) prokomentarisala je na društvenim mrežama današnji sastanak Trojke u Konjicu.

(Patria) - Federalna zastupnica Alma Kratina (DF) prokomentarisala je na društvenim mrežama današnji sastanak Trojke u Konjicu.

"Sad već uobičajeno u prvom planu iz Konjica, Dino Konaković o svim temama, sa svih nivoa vlasti u maniru 'lokomotive trojke'.

Istina, nekako zaustavi nadolazeću rečenicu, pa ipak pruži premijeru Vlade Federacije priliku da progovori nešto o budžetu.

Tačnije, 'sludi građane' pričom o odluci o privremenom finansiranju, uz konstataciju da bi on ipak da se pozabavimo budžetom po hitnoj proceduri

I sve bi to imalo smisla da je i riječ prozborio u Parlamentu o budžetu u tajmingu i proceduri koja je predviđena zakonom, pa se nije uspjelo.

Ovako, sve što reče o budžetu samo izaziva pitanje šta ste radili dosad, vi koji ste se predstavljali kao 'odred za čistoću' loših praksi prošle loše Vlade?

Hoće li nam se to samo kazati i prosvijetliti uskoro kroz nova vladina imenovanja, baš kao i od momenta nametanja Vlade i skandaloznih vladinih imenovanja nakon toga.

Na sva otvorena pitanja koja treba rješavati ne bi ponovo nikakvog odgovora, jer izgleda da se naviklo da visoki predstavnik... uskoči u devedeset i nekoj minuti i završi bar tamo gdje trenutno gori.

Dotad, Trojka bjesomučno traži rješenje da konačno ispuni želju HDZ-a i imenuje sudiju Ustavnog suda BiH, ali i da kroz Poslovnik Zastupničkog doma ograniči maksimalno govor onih koji ih neprestano podsjećaju na pogubne razmjere njihovog podaništva koje ne poznaje granice", navela je Kratina na svom Facebook profilu.

#AlmaKratina #BiH #DemokratskaFronta #DF #politika #trojka