Članak

ČLAN NES-a

Išerić odgovorio Sabini Silajdžić: Nek se drži ekonomije, a kad nama bude trebala vjerska pouka, znamo kome ćemo se obratiti

Vjerovatno je Sabini neko objasnio da nisu "glupi" samo "njeni" Bošnjaci, već da poduka nedostaje i drugima.

(Patria) - Član Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Enver Išerić reagovao je na kontroverzne stavove doktorice ekonomskih nauka, vanredne profesorice na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i članice Naroda i pravde Sabine Silajdžić.

Išerić ističe kako se Silajdžić oglasila po drugi put povodom njene "žestoke provokacije" kojom je poslala poruku Bošnjacima - "slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar!"

U drugom obraćanju putem društvenih mreža, ističe Išerić, Silajdžić se ne obraća samo Bošnjacima, već svim svojim sunarodnicima i zemljacima.

- Vjerovatno je Sabini neko objasnio da nisu "glupi" samo "njeni" Bošnjaci, već da poduka nedostaje i drugima, pa je napisala: "Dragi moji sunarodnjaci, moji zemljaci, čestiti ljudi svih svjetonazora i vjeroispovijesti, mnogo je toga što trebamo naučiti iz naše prošlosti, iz naše nesretne i krvave prošlosti. Dočim, mnogo je toga što učimo i ne smijemo zaboraviti i iz naše slavne prošlosti."


Ja ne sporim tvrdnju da je mnogo toga što trebamo naučiti iz naše nesretne i krvave prošlosti. Bosna ima zaista dugu historiju razvoja i stradanja. Ali bi Sabina trebala da savlada gradivo iz jednog kratkog i vrlo krvavog perioda i to 1992-1995. godina. I da to nikada ne zaboravi.

A što se tiče države i njene organizacije, neka nauči samo jednu rečenicu - "Odluke Ustavnog suda su konačne i obavezujuće".

Ako ne vjeruje meni, neka pita svoje studente. I još nešto. Pošto je Sabina citirala Kur'an časni, želeći vjerovatno da nas uputi na ajete koji potvrđuju njene "promašaje", neka se drži ekonomije, a nama kada bude trebala vjerska pouka znamo kome ćemo se obratiti - poručio je Išerić.

#EnverIšerić #politika #SabinaSilajdžić #BiH