Članak

SASTANCI

Krišto s Vučićem u Davosu: Delegacija Srbije slijeće u Mostar

Krišto i Vučić

(Patria) - Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Davosu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem o unapređenju bilateralnih i regionalnih odnosa a u vezi integracija u Europsku uniju (EU).

Krišto je kazala da se razgovaralo o brojnim prioritetima, ocjenjujući da je razgovor bio veoma prijatan i konstruktivan. Naglasila je da su dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije veoma važni za obje države, ali i cjelokupnu regiju.

Dodala je da BiH želi imati dobru i konstruktivnu saradnju s Republikom Srbijom i rješavati otvorena pitanja u dobroj vjeri i dijalogom jer je to jedini put za kreiranje stabilnog i sigurnog okruženja, što su temeljni preduvjeti za ekonomski napredak, koji je u
zajedničkom interesu i od osobite važnosti za obje države.

Krišto je naglasila da se raduje službenom posjetu Beogradu. Istodobno je potvrđeno da će delegacija Republike Srbije sletjeti na aerodrom u Mostar zbog učešća na Mostarskom sajmu u travnju ove godine, čime će se službeno obilježiti otvaranje linije Beograd - Mostar.

#BiH #AleksandarVučić #KrištoBorjana #Mostar #Beograd