Članak

Božinović: Ne postoji tolerancija za nezakonito ponašanje unutar policijskih redova

Davor Božinović (Foto: Hina)

(Patria) - Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas kako ne postoji nikakvo razumijevanje ni tolerancija za nezakonito ponašanje unutar policijskih redova, referirajući se time na hapšenje policajaca u antikorupcijskoj akciji u Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj županiji.

"Lani smo na razini Ministarstva imali više od 500 disciplinskih postupaka, te brojke smo često komunicirali i to se događa i u drugim policijama. Neki ostanu bez posla. Svi ti događaji uključujući i ovaj danas su posljedica rada iste te policije", rekao je Božinović u Buzetu gdje je sudjelovao na trilateralnom sastanku ministara unutarnjih poslova Hrvatske, Slovenije i Italije, javlja Hina.

"Mi smo u tome dosljedni i ostat ćemo", poručio je Božinović.

U antikorupcijskoj akciji koja je danas počela u Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj županiji uhićeno je troje policajaca i zaposlenica jedinice lokalne uprave i samouprave s područja Gorskog kotara.

Četvero uhapšenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti, a kriminalističko istraživanje provodi Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uskokom.

#DavorBožinović #Hrvatska #Region #USKOK