Članak

BROJNI PROBLEMI

Novi poraz na Bilinom Polju: Okončane najgore kvalifikacije u historiji

Foto: sportsport.ba

(Patria) - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je neuspješne kvalifikacije za Euro u Njemačkoj porazom od Slovačke (1:2) na stadionu Bilino polje u Zenici.

Ove kvalifikacije završili smo sa 10 bodova na četvrtom mjestu, iza Portugala, Slovačke i Luksemburga, dok su lošije rangirani jedino Island, s istim brojem bodova kao i mi, te Lihtenštajn.

Večeras je ekipa pod vodstvom Save Miloševića odigrala još jedan poprilično slab meč, iako je on rezultatski bio skroz nevažan, a najviše su zaboljele slike polupraznih tribina i sama činjenica da je drastično opao interes za utakmice našeg nacionalnog tima.

Prvu polupriliku imala je Slovačka u šestoj minuti kada je Skriniar glavom pucao kraj gola, a onda jedan period "mrtvila" na terenu. Prvu šansu bh. igrači su napravili u 41. minuti. Hajradinović je gađao sa distance, ali odbranio je to Rodak.

Nakon uspavanke u prvih 45 minuta, mnogo sadržajnije drugo poluvrijeme. Počelo je autogolom Slovaka nakon kontre Hamulića, ali slavlje je trajalo nepuna dva minuta, pošto je već u 51. minuti nakon greške Hamulića Boženik zabio za izjednačenje.

Do 63. minute bez uzbuđenja, a onda je Renato Gojković dobio drugi žuti karton, pa smo pola sata prije kraja imali igrača manje.

S igračem manje bh. igrači su bili nemoćni, bezopasni prema golu Slovaka, a u 71. minuti gosti dolaze do preokreta. Imali su prvo priliku, no golman našeg tima je odbio u korner nakon kojeg je Satka matirao Pirića i zaveo nas u crno. Golu gostiju prethodila je loša reakcija našeg kompletnog odbrambenog reda nakon udarca iz ugla.

Utakmicu u Zenici obilježili su ponovo BHFanaticosi koji su skandirali protiv FSBiH, ali i selektora Miloševića. U 50. minuti napustili su stadion.

#BilinoPolje #kvalifikacije #Zenica #SPORT