Članak

VIŠESTRUKO OSUĐIVAN

Tužilaštvo KS traži pritvor za Bećirovića koji je ubio bivšu suprugu

Bećirović u ponedjeljak ubio bivšu partnericu (Foto: Patria)

(Patria) - Tužilaštvo Kantona Sarajevo na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu obrazložilo je zašto traži određivanje pritvora za Anela Bećirovića, osumnjičenog za ubistvo nevjenčane supruge Emire Maslan.

Tužiteljica Aida Turić je navela da se pritvor traži zbog opasnosti da bi osumnjičeni eventualnim puštanjem na slobodu mogao ponovo učiniti krivično djelo.

"Optuživan je ranije za porodično nasilje, djelo za koje je osumnjičen je počinio dok je imao zabranu prilaska žrtvi. Krivično djelo je počinio pištoljem, nakon izvršenja ponio ga sa sobom, odveo dijete i doveo ga u opasnost, prijetio je da će se ubiti. Samo određivanjem mjere pritvora može se isključiti ponavljanje sličnog krivičnog djela", istakla je tužiteljica Turić.

Advokat Omar Mehmedbašić, branilac Bećirovića po službenoj dužnosti, govorio je u ime svog klijenata, naglasivši kako je osumnjičenik u teškom psihičkom stanju.

"Bećirović je u svom iskazu ranije kazao kako je beskrajno volio Emiru i dijete. Priznao je ovo krivično djelo, kaje se i žali samo što nije sebe uspio ubiti. Tvrdi da nije kriminogena osoba i da nije mogao živjeti bez porodice", rekao je Mehmedbašić.

Odluku o zahtjevu Tužilaštva KS sutkinja Adisa Zahiragić donijet će naknadno.

Bećirović je u ponedjeljak u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubio Maslan, nakon čega je pobjegao u stan u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom. Policija ga je tokom pregovora uspjela nagovoriti da preda oružje, dok je dijete prije toga premješteno na sigurno.

Bećirović je sedam puta evidentiran u krim-evidenciji MUP KS.

#AnelBećirović #TužilaštvoKS #ubistvo #CrnaHronika