Članak

BLISKI ISTOK

Hezbolah pokrenuo simultani napad, dok Izrael tvrdi da je okružio grad

(Patria) - Izraelska vojska kaže da je "dovršila opkoljavanje grada Gaze". Glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga Daniel Hagari rekao je da su njihove snage napadale ispostave, sjedišta i druge infrastrukture koje koristi Hamas.

Smješten na sjeveru Pojasa Gaze, grad Gaza bio je najgušće naseljen dio pojasa prije početka rata, no Izrael je 13. listopada naredio civilima u sjevernom dijelu Gaze da se presele prema jugu. Nije jasno koliko je civila trenutno u gradu Gazi, ali današnje slike pokazuju rasprostranjeno razaranje po gradu i prazne ulice.

S druge strane Hezbolah je objavio da je izveo višestruke udare na položaje izraelske vojske, uključujući prvi s dronovima opremljenim eksplozivom, dok je Izrael pokrenuo zračne napade na južni Libanon. Izraelska vojska je rekla da je odgovorila na lansiranja iz Libanona zračnim napadima na ciljeve Hezbolaha tenkovskom i topničkom vatrom.

Hezbolah je objavio da su njegovi borci pokrenuli 19 istovremenih napada na položaje izraelske vojske u Izraelu koristeći navođene projektile, topništvo i drugo oružje. Hezbolah je rekao da su dva drona napunjena eksplozivom pogodila zapovjedni položaj izraelske vojske u području Shebaa Farms na granici. Izraelsko granatiranje pogodilo je predgrađe grada Khiyama nekih 6 kilometara od granice, pri čemu je lakše ozlijeđen jedan civil, rekao je gradonačelnik grada Ali Rashed.

#AliRashed #Gaza #GradGaze #Hamas #Hezbolah #IzraelskaVojska #IzraelskeObrambeneSnage #JužniLibanon #Khiyama #NavođeniProjektili #ShebaaFarms #Svijet