Članak

HRVATSKI PREMIJER

Zbog fotografije Plenkovića sa Đokovićem Milanović i hrvatski premijer razmijenili uvrede

(Patria) - Prepucavanja dva vodeća čovjeka Hrvatske se nastavljaju. Kako je u javnosti objavljena fotografija hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u društvu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i srbijanskog tenisera Novaka Đokovića na finalu Svjetskog kupa u ragbiju koje se igralo na Stade de Franceu u Saint-Denisu, uslijedile su reakcije.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao fotografije.

"Čekamo da nam veliki dedramatizator objasni što su to zapravo napravili. Plenković se slikao s Novakom Đokovićem. To je inače onaj rusofil. Genijalni sportaš, za kojega u principu navijam, ali rusofil. Istovremeno se obračunava sa saborskim zastupnicima koji su glasali protiv uvlačenja Hrvatske u rat i obuke vojnika za rat u Ukrajini - jer gledaju hrvatske interese - ali nema problema naslikavati se s ljudima koji su otvoreno na strani Moskve", rekao je Milanović.

Nije dugo čekao da mu odgovori Plenković.

"Kako su obaveze u Bruxellesu završavale u petak, odlučio sam provesti vikend s obitelji, na što mi je on (Macron, op.a.) rekao da pogledamo utakmicu zajedno. U jednom trenutku se pojavio Đoković, nisam ni znao da će biti tamo, fotografirali smo se… Ali zadnji koji me može prozivati je Milanović, koji nas dovodi u poziciju da moramo objašnjavati stavove Hrvatske, a to je podrška Ukrajini, što je naš stav cijelo vrijeme. Ako je netko rusofil, to je onda on. Čuo sam i da je koristio izraz 'budala', na što mogu reći da su njegove izjave posljednjih godinu dana debilne i sramota za Hrvatsku", izjavio je Plenković.

#Region #NovakĐoković #AndrejPlenković #fotografija