Članak

IZBORI

Selimbegović čestitao Čengiću: Dogovorili smo kafu, trebamo sarađivati

(Patria) - Kandidat za načelnika sarajevske općine Stari Grad Dženan Selimbegović obratio se danas nakon što je završeno glasanje.

Selimbegović je čestitao je svom protukandidatu Irfanu Čengiću na pobjedi te zahvalio građanima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su ga podržali.

– Nismo koristili nikakve zakonom zabranjene manifestacije. Ostaje da dalje radimo. Čengić i ja smo već prije izbora dogovorili kafu i trebamo građanima ponuditi platormu bez obzira na naše razlike. Nećemo biti prepreka. Bio sam novo lice za birače i znali smo da to zna biti nedostižna prenost na izborima – rekao je Selimbegović.

Dodao je da to ne znači da je trebalo odustati.

– Hvala SDA, NES-u i Stranci za BiH na podršci. Projekcije su izgledale nedostižne, ali rezultat je pokazao da se nemamo čega stidjeti. Imali smo malo vremena. Kada su u pitanju naredni Lokalni izbori za manje od godinu dana, analizirat ćemo rezultate i donijet ćemo odluku o narednim izborima – rekao je, između ostalog, Selimbegović.

Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić rekao je da je Čengić po svemu sudeći pobjednik prijevremenih izbora za za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Istakao je da je bilo određenih nepravilnosti.

Ali prema podacima koje imamo to ne bi promijenilo ishod izbora. Nisu sabrani svi glasovi, ali na uzorku od oko 9.000 glasova, mislim da je razlika nedostižna. SDA Stari Grad je u Povjereništvu i mislim da možemo biti ponosni na rezultat.

Gospodin Selimbegović je prvi put nastupio u kampanji i postigao što smo mi očekivali, došao je do dovoljnog broja ljudi. Prve ankete govorile o 90 posto za Čengića, a mi smo stigli na 60 naprema 40 u procentima – rekao je Zahiragić.

#DženanSelimbegović #IrfanČengić #BiH