Članak

Osim što proganja svjedoke Bošnjake, načelnik Vlasenice Kraljević traži da se smanji jačina zvuka ezana!

Optuženik za ratni zločin ne prestaje sa provokacijama.

(Patria) - Načelnik Opštine Vlasenica Mićo Kraljević kojem se sudi za ratni zločin na Sudu BiH i koji teroriše svjedoke Bošnjake zagorčavajući im život u Vlasenici, ne prestaje sa provokacijama.

U dopisu koji je Kraljević potpisao, a koji je upućen Islamskoj zajednici u BiH i Medžlisu IZ u Vlasenici 11. aprila traži se da „smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu“, odnosno ezana.

„Opštini Vlasenica se obratio veliki broj građana koji izražavaju nezadovoljstvo zbog velike jačine zvuka islamskog poziva na molitvu. Ovim putem apelujemo da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu imajući u vidu nezadovoljstvo građana opštine Vlasenica.

U cilju dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj apel građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka islamskog poziva na molitvu“, navodi se u dopisu koji su potpisali Kraljević i Nevena Stupar.

Za progon bošnjačkih civila u Vlasenici – protivpravnim zatvaranjem, ubistvima, seksualnim zlostavljanjima, mučenjima, nestancima i drugim nečovječnim djelima počinjenim tokom 1992. i 1993. godine – pored Kraljevića, sudi se Manetu Đuriću, Radenku Staniću i Goranu Gariću.

Prema optužnici, Đurić je bio načelnik Stanice javne bezbjednosti u Vlasenici, Stanić komandir, Kraljević komandir specijalnog voda, a Garić policajac.

#BiH