Članak

Mladi Bišćanin najavio da će počiniti masakr sličan onom u Beogradu: 'Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene'

"Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću."

SARAJEVO, (Patria) - Mladić inicijala A.Z., inače bivši učenik Mješovite srednje škole Bihać, zaprijetio je na društvenim mrežama da će napraviti masakr sličan onom od jučer u Beogradu, u kojem je 13-godišnji učenik K.K. u školi na Vračaru ubio devet, a ranio sedam osoba.

"Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću.

Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror", napisao je A.Z. na društvenim mrežama.

Potom se oglasila i Mješovita srednja škola saopštenjem na svom Facebook profilu.

"Obavještavam sve učenike naše škole, kao i njihove roditelje, da zbog situacije koja je nastala zbog objave našeg bivšeg učenika Z.A. - nema potrebe za panikom.

Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviješteni i reagovali su u skladu sa svojim ovlaštenjima", poručio je direktor škole Ervin Bajrektarević.

Iz MUP-a USK navode da su s aktivnostima A.Z. na društvenim mrežama upoznati od ranije.

- Policija poduzima sve mjere i radnje da utvrdi slijed događaja, odnosno postavljanje takvih objava na društvenim mrežama. On se nama pojavljuje još od ranije, također, zbog objava po društvenim mrežama - rekao je kratko portparol MUP-a USK Bahrudin Dželalagić.

#BiH #Bihać #Škola #Masakr