Članak

Nova knjiga Rusmira Mahmutćehajića: O antibosanstvu - Muke života u tuđim predstavama

Rusmir Mahmutćehajić je rođen 1948. godine u Stocu. Bosanskohercegovački je naučnik, filozof i publicista. Od 1991. do 1992. godine bio je podpredsjednik Vlade Bosne i Hercegovine

SARAJEVO, (Patria) - Iz štampe će uskoro izaći nova knjiga profesora Rusmira Mahmutćehajića „O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama“, u nakladi sarajevskog izdavača Connectum.

U knjizi su razmatrani glavni sadržaji ideologijski osporavanog bosanstva. Tako su, prvi put korištenjem znanja iz filozofije, religije i političke filozofije, pokazani važni politički i kulturni polozi bosanstva, počelno zasnovane mogućnosti harmoničnog pluralnog društva. Ovom studijom otvorena su i podržana nova usmjerenja prema odgovoru na pitanje: Kamo i kako iz ovog političkog i kulturnog stanja Bosne i bosanstva prema njihovoj dobroj i privlačnoj budućnosti?

Rusmir Mahmutćehajić je rođen 1948. godine u Stocu. Bosanskohercegovački je naučnik, filozof i publicista. Od 1991. do 1992. godine bio je podpredsjednik Vlade Bosne i Hercegovine, a od 1992. do 1994. ministar za energetiku, rudarstvo i industriju Bosne i Hercegovine.

Objavio je više od stotinu stručnih i naučnih radova, te veliki broj knjiga. Objavio je i više knjiga autorske proze, političkih i filozofskih eseja te prijevoda na bosanski jezik.

#BiH