Članak

NOSILAC LISTE

Muhasilović: Ovo su najvažniji lokalni izbori od rata, jer će odrediti pravac u kojem idemo!

Jahja Muhasilović

Razgovarala: A. Čorbo-Zećo

Jahja Muhasilović, profesor međunarodnih odnosa i nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Stari Grad, ističe da su štetni politički procesi na državnom nivou primorali mnoge ljude da se politički aktiviraju. Nakon godina iskustva u političkoj analizi, Muhasilović smatra da je vrijeme za konkretan doprinos na lokalnom nivou.

"Već neko vrijeme smatram da političke promjene koje se dešavaju u Bosni i Hercegovini nisu u interesu našeg naroda. Zato sam odlučio da se aktivno uključim u politiku i pomognem poboljšanju stanja u Starom Gradu."


Muhasilović je rođen i odrastao u Starom Gradu, a sada, kao nosilac liste SDA, želi pokrenuti inicijative koje će vratiti povjerenje građana u lokalnu politiku.

"Stari Grad je moj dom, generacijama smo tu, i osjećam se odgovornim da promijenim trenutne politike koje ne vode ka napretku naše zajednice. Želim popraviti stanje i učiniti naš grad boljim mjestom za život“, ističe Muhasilović.

Kao jedan od najvećih izazova, Muhasilović ističe prisustvo organizovanog kriminala, nesigurnost u zajednici, te nedovoljnu transparentnost u radu lokalne vlasti.

"Jedan od prvih koraka bit će borba protiv organizovanog kriminala koji je, nažalost, uzurpirao našu općinu. Također, planiram unaprijediti općinu kroz koncept pametnih gradova, što će značajno poboljšati kvalitetu života u Starom Gradu“, dodaje Muhasilović.

"Uz svoje koalicione partnere Muhasilović želi modernizirati općinske politike i povećati angažman mladih i kompetentnih ljudi.

"Naša lista je osvježena, podmlađena i puna sposobnih ljudi. Vrijeme je za promjene, i mi smo spremni da damo svoj maksimum".

Jahja Muhasilović zaključuje porukom da su ovi izbori ključni za budućnost ne samo Starog Grada, nego i Bosne i Hercegovine. Poziva sve građane da izađu na izbore i svojim glasom podrže promjene.

"Ako želimo promjene, moramo se svi aktivno uključiti. Ovo su možda najvažniji lokalni izbori od rata naovamo, jer će odrediti pravac u kojem idemo, ne samo lokalno nego i na državnom nivou“, zaključuje Muhasilović.

Cijeli intervju s profesorom Muhasilovićem pogledajte u videu.

#aktuelno #BosnaHercegovina #Budućnost #LokalniIzbori #MladiKompetentni #Muhasilović #OrganizovaniKriminal #PametniGradovi #Politika #StarGrad #Transparentnost