Članak

U DVA GRADA

U Švicarskoj održane tribine i promocije knjige 'Genocidna namjera Bratunac 1992.' autora Ramiza Salkića

(Patria) - Tribina i promocija knjiga "Genocidna namjera Bratunac 1992." autora Ramiza Salkića održana je u Islamskoj zajednici Bošnjaka u Švicarskoj u gradovima Neuchatel i Yverdon.

Učesnici su, osim autora, bili i Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Bratunac, i Admir-ef. Velić, predsjednik Medžlisa.

U svom obraćanju prisutnima Salkić je istakao da su dva ključna pitanja na koja Bošnjaci trebaju dati odgovor u narednom periodu - aktivno učešće u primjeni Zakona o premjeru i katastru u entitet Rs, te snažnije i aktivnije učešće u izbornim procesima u Bosni i Hercegovini - Uprkos teškim zločinima i genocidu nad Bošnjacima Bratunca, Podrinja, Prijedora, Semberije i istočne Bosne i Hercegovine, Bošnjaci imaju snažan biološki potencijal da eliminišu dio posljedica progona, zločina i genocida.

Dva su ključna pitanja na koja Bošnjaci trebaju dati odgovor u narednom periodu - aktivno učešće u
primjeni Zakona o premjeru i katastru u entitet Rs, te snažnije i aktivnije učešće u izbornim procesima
u Bosni i Hercegovini.

Ova dva procesa, ukoliko budemo aktivni sudionici, pružaju nam priliku da sačuvamo grunt nakon agresije i progona, ali i da ojačamo svoj utjecaj na donošenje odluka u parlamentima od lokalnog da državnog nivoa vlasti.

Naša je historijska obaveza da svojim aktivnim učešćem u primjeni Zakona o premjeru i katastru spriječimo oduzimanje naše imovine kojim pokušajima svjedočimo svakodnevno u entitet Rs.


Također svojim aktivnim odnosom i učešćem u izbornim procesima pokazujemo privrženost našim gradovima iz kojih smo nasilno protjerani tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine.


Zbog toga je od ogromne važnosti da se iskoristi vrijeme do 23. jula i izvrši registracija za glasanje na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.


Lokalni parlamenti su mjesta gdje se donose odluke koje regulišu ključna pitanja za funkcionisanje lokalne zajednice i naših prava u njoj. Vašim učešćem olakšavate poziciju vaših komšija i prijatelja koji su se odlučili da vrate i žive na svojim ognjištima nakon oružanog progona. Svako onaj ko zanemari ova dva pitanja i obaveze po ovim pitanjima direktno doprinosi realizaciji planova koje ima vlast entiteta Rs, a oni su na tragu onih koje veličaju a počinioci su zločina i genocida nad našim narodom.

Zbog toga vas pozivam da svojim aktivnim pristupom spram ovih važnih procesa date doprinos eliminaciji posljedica genocida i zaustavljanju separatističke politike koju zagovara i provodi vlast entiteta Rs u Bosni i Hercegovini.

Niko od nas kome je stalo do naših ognjišta i naše domovine Bosne i Hercegovine nema pravo na odustajanje u miru i razočarenje već ima obavezu nastavka istrajne borbe na različite načine radi čuvanja naših ognjišta i naše domovine Bosne i Hercegovine - kazao je Salkić.

#AdmirVelić #Bošnjaci #ElvirHodžić #IslamskaZajednica #MedžlisBratunac #Neuchatel #Podrinje #Prijedor #RamizSalkić #Yverdon #BiH

CRYPTO RECOVERY SERVICE 2024 WITH LOST RECOVERY MASTERS

Lost Recovery Masters are Cyber skilled hackers with special abilities and skills that enact penetration to help victims of Crypto Fraudulent activities who are faced with cyber challenges get back their lost funds.
In conclusion, Lost Recovery Masters emerges as the best company to recover crypto after a scam due to its unmatched expertise, utilization of cutting-edge technology, and commitment to ethical practices. With a proven track record of success, a dedication to staying abreast of technological advancements, and a focus on transparency and client communication, Lost Recovery Masters sets the gold standard for crypto recovery services. By entrusting your crypto recovery needs to Lost Recovery Masters, you can rest assured that your assets are in capable hands, ready to be recovered and restored:
Contact them on:
Whatsapp: (+44(7537)-105921)
Email: ([email protected])
Website: lostrecoverymasters .com