Članak

DRŽAVNI ZASTUPNIK

Begić: Nikšićeva 'šikara' i 'njiva' pokazuju suštinu filozofije stranaka Trojke

Zastupnik DF-a u Parlamentu BiH i profesor ustavnog prava Zlatan Begić osvrnuo se na izjave federalnog premijera Nermina Nikšića.

(Patria) - Zastupnik DF-a u Parlamentu BiH i profesor ustavnog prava Zlatan Begić osvrnuo se na jučerašnje komentare federalnog premijera Nermina Nikšića o odluci Ustavnog suda BiH kojom je van snage stavljena odluka Vlade FBiH o prenamjeni šumskog zemljišta.

- Možda smo zaista mi u Vladi u krivu, kada smo mislili da činimo dobro Varešu i njegovim stanovnicima. Neki očito misle da je bolje da ostane besperspektivna šikara koja će se zvati državna, nego perspektivna investicija na zemljištu koje je također državno", objavio je Nikšić na svom Facebook profilu.

Portal Istraga.ba danas je objavio, a Patrija prenijela, vijest da je kompanija 'Adriatic Metals', kojoj je Nikšićeva Vlada na raspolaganje dala 7,2 hektara državnog šumskog zemljišta, u Varešu uništila desetine hektara državne šume, koju je Nikšić, by the way, nazvao "šikarom".

A sad se vratimo komentaru Zlatana Begića na društvenim mrežama. Napisao je da je za neke domovina "šikara" i "njiva", te da to nije tek onako rečeno - već pokazuje suštinu filozofije stranaka Trojke.

"Ljuti su na vlastitu domovinu i koriste priliku da joj se osvete - zato što su u njoj rođeni. Koncept 'šikare' uklapa se u koncept velikodržavne politike 'lijepe naše'", naveo je Begić u najnovijoj objavi na X-u.



A nešto ranije, Nikšiću je poručio da kao predsjednik vladajućeg SDP-a na nivou države treba riješiti pitanje regulative u vezi s državnom imovinom, u skladu s Ustavom BiH i odlukama Ustavnog suda.



"To se zove vladavina prava. A ne da se ljuti na Ustav i Ustavni sud i da istu naziva 'šikarom'", dodao je Begić.

#NerminNikšić #trojka #UstavnisudBosneiHercegovine #Vareš #ZlatanBegić #bih