Članak

ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Odgođen bokserski spektakl između Tysona i Paula

Novi datum borbe bit će objavljen idućeg petka, 7. juna.

(Patria) - Bokserski meč između legendarnog Mikea Tysona i bivše influenserske superzvijezde Jakea Paula, koji je trebao biti održan 20. jula na stadionu Dallas Cowboysa, odgođen je zbog zdravstvenih problema Iron Mikea.

Novi datum borbe bit će objavljen idućeg petka, 7. juna.

"Želim zahvaliti svojim navijačima širom svijeta na podršci i razumijevanju. Nažalost, upalio mi se čir, a ljekari su mi savjetovali da usporim s treninzima na nekoliko sedmica kako bih se odmorio i oporavio.

Tijelo mi je u boljem stanju nego što je bilo još od devedesetih i uskoro ću se vratiti punim treninzima.

Jake Paul, ovo ti je možda kupilo malo vremena, ali na kraju ću te svejedno nokautirati i zauvijek izbaciti iz boksa. Cijenim strpljenje svih, jedva čekam da vam priuštim nezaboravnu predstavu kasnije ove godine", objavio je 57-godišnji Tyson u saopštenju koje su prenijeli njegov izdavač i Netflix.

Tysonu se ove sedmice na letu iz Miamija za Los Angeles upalio čir te je bokser osjetio mučninu i vrtoglavicu 30 minuta prije slijetanja.

- Zahvalan je ljekarskom osoblju koje mu je pomoglo - rekao je Tysonov predstavnik za CNN.

Njegov protivnik zadovoljan je odgodom jer želi Tysona u optimalnom stanju.

- Potpuno podržavam odgodu priredbe kako Tyson na dan borbe ne bi imao isprike. Moji fanovi znaju da se ne želim boriti s Tysonom ako nije u najboljem stanju, ali ne brinite, kad uđemo u ring, bit ću spreman za senzacionalan finiš i pobjedu. Paul protiv Tysona bit će borba za historiju - rekao je 27-godišnji bivši YouTuber.

Paul se boksa prihvatio 2018. godine i od tada ostvario devet pobjeda (šest nokautom), uglavnom protiv drugih celebrityja i MMA boraca, uz jedan poraz od Tommyja Furyja, polubrata donedavnog svjetskog prvaka Tysona Furyja.

Tyson (50-6-2) posljednji profesionalni meč imao je 2005., a 2020. se vratio egzibicijskom borbom protiv još jedne vremešne legende Roya Jonesa Jr.

#Boks #jakepaul #miketyson #spektakl #Sport