Članak

KORISNI SAVJETI

Kako da najbrže napunite bateriju na svom mobitelu?

Brže punjenje baterije na mobitelu može biti vrlo korisno, pogotovo kada ste u žurbi.

(Patria) - Brže punjenje baterije na mobitelu može biti vrlo korisno, pogotovo kada ste u žurbi, prenosi portal 24sata.hr.

U nastavku pročitajte koji su to trikovi koji vam mogu pomoći da brže napunite bateriju svog mobilnog aparata.

Uvijek koristite punjač koji je došao s vašim mobitelom ili kvalitetan punjač preporučen od proizvođača. Originalni punjači su optimizirani za vaš uređaj i često podržavaju brže punjenje.

Uključivanje zrakoplovnog načina rada isključuje sve bežične funkcije vašeg mobitela, uključujući mobilne podatke, Wi-Fi i Bluetooth, što smanjuje potrošnju energije i omogućava brže punjenje.

No, tada ste nedostupni, stoga vas niko ne može kontaktirati putem mobitela. Možda je to dobro, a možda loše, ovisno o situaciji.

Ako ne trebate koristiti mobitel dok se puni, isključite ga. Na taj način ne troši energiju, što omogućava brže punjenje.

Ako ne želite isključiti mobitel ili uključiti zrakoplovni način, uključite način rada za uštedu energije. Ovaj način smanjuje pozadinsku aktivnost i ograničava performanse uređaja kako bi se smanjila potrošnja baterije.

No, neke aplikacije 'ne vole' ovaj način rada, na šta će vas vjerovatno upozoriti pri aktiviranju ove opcije.

Punjenje mobitela preko USB porta na računaru je sporije od punjenja preko klasičnog punjača koji je uštekan direktno u struju u zidu.

Ako vaš mobitel podržava brzo punjenje, koristite brzi punjač. Ovi punjači isporučuju više struje i mogu znatno smanjiti vrijeme punjenja.

Korištenje mobitela dok se puni može produžiti vrijeme punjenja jer uređaj istovremeno troši energiju i puni bateriju. Pustite mobitel da se napuni bez da ga u tome ometate.

Isključite nepotrebne funkcije poput GPS-a, Bluetootha, Wi-Fi-ja i mobilnih podataka dok punite mobitel. To može smanjiti potrošnju energije i ubrzati punjenje.

Visoke temperature mogu usporiti proces punjenja i oštetiti bateriju. Punite mobitel na hladnom i suhom mjestu, izbjegavajte pregrijavanje uređaja.

Koristite visokokvalitetne USB kablove koji su u dobrom stanju. Oštećeni ili nekvalitetni kablovi mogu usporiti punjenje.

Provjerite imate li najnovija ažuriranja softvera za svoj mobitel. Ažuriranja često sadrže optimizacije koje mogu poboljšati performanse punjenja i trajanje baterije.

Zatvorite aplikacije koje rade u pozadini ili ih deinstalirajte ako ih ne koristite često. Manje aktivnih aplikacija znači manje opterećenje za bateriju tokom punjenja.

#magazin1 #Mobiteli #savjeti #Zanimivosti