Članak

DIREKTOR ENES KARIĆ

Članovi NO PS BiH u posjeti Direkciji za koordinaciju policijskih tijela: Nedovoljna kadrovska popunjenost

(Patria) - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić i njegovi zamjenici Đuro Knežević i Goran Amidžić primili su danas u radnu posjetu predsjednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enesa Obraliju i članove Matu Miletića i Milana Stanića.

Današnja posjeta je realizovana u okviru redovnih posjeta Nezavisnog odbora
policijskim agencijama. Direktor Direkcije Enes Karić je upoznao članove Nezavisnog odbora o stanju i razvoju Direkcije od preuzimanja dužnosti novog rukovodstva. Posebno je naglasio djelovanje u cilju povećanja kapaciteta, kroz kontinuirane obuke i opremanje. Takođe je istakao niz
aktivnosti usmjerene na poboljšanje i razvoj komunikacije, koordinacije i saradnje između policijskih tijela kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i na međunarodnom planu u skladu sa zakonskim nadležnostima.

Također su istaknuti problemi koji se odnose na nedovoljnu kadrovsku popunjenost sa policijskim službenicima, kao i poteškoće u materijalno tehničkom opremanju policijskih službenika, što je neophodno za potpunu operativnu funkcionalnost Direkcije.

Predsjednik Enes Obralija se zahvalio na predstavljenim informacijama o razvoju Direkcije i istakao zadovoljstvo o postignutom napretku. Također, u ime Nezavisnog odbora izrazio je spremnost da podrži ulogu Direkcije u policijskom sistemu u BiH u okviru njene nadležnosti i okviru nadležnosti Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

#BiH #EnesKarić #DKPT #posjeta