Članak

IZNIJET ĆE SVOJ STAV

Dodik ide u Brisel pa onda na Sud BiH

(Patria) - Predsjednik SNSD-a i Rs Milorad Dodik danas putuje u Brisel gdje će 5. decembra biti održan sastanak na visokom nivou lidera političkih stranaka koje čine vlast sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem.

Dodik je istakao da će zatražiti da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije.

Dodik je izjavio da će reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu.

Po povratku iz Brisela Dodiku se 6. decembra nastavlja suđenje pred Sudom BiH zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika.

Podsjećamo, od posjete predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, vlasti BiH nisu usvojile nijedan reformski zakon iz 14 prioriteta Evropske unije.

Iz Vijeća ministara BiH stigla je najava da će predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boraviti u utorak 5. 12. 2023. godine u Bruxellesu, gdje će učestvovati na Drugom političkom forumu na visokoj razini o EU integracijama Bosne i Hercegovine.

Na forumu će sudjelovati članovi kolegija oba doma Parlamentarne
skupštine BiH i predstavnici klubova oba doma PS BiH, politički lideri,
premijeri entiteta, premijeri deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik
Brčko Distrikta BiH.

#MiloradDodik #SNSD #BiH