Članak

HISTORIJSKI NASTUP

Sarajevo remiziralo s ukrajinskim Rukhom u omladinskoj Ligi prvaka

Rezultat je bio 1:1.

(Patria) - Juniori Fudbalskog kluba (FK) Sarajevo danas su debitovali u Omladinskoj Ligi prvaka, a u prvom meču prvog pretkola remizirali su s Rukhom 1:1.

Ukrajinski tim iz Lavova je bordo momke morao dočekati u Poljskoj, zbog dobro poznate situacije s agresijom Rusije na Ukrajinu.

Tako je ekipa Dženana Uščuplića ostvarila dobar rezultat u gostima, pred revanš na domaćem terenu, gdje ima šansu pobjedom ići dalje, piše SCsport.ba.

Revanš se igra 25. oktobra u Sarajevu, a pobjednik duela igrat će s boljim iz dvomeča Famalicao - Midtjylland.

U 6. minuti opasan napad Rukha. Napadač je čak prošao i pored golmana Šutkovića, ali Čelik je to dobro pratio i izbio loptu koja je bila na putu ka nebranjenoj mreži.

Bolje je izgledala igra domaćih i u narednim minutama, a napadi Sarajeva su uglavnom završavani slabim i nepreciznim centaršutevima.

U 23. minuti je Kvas dobro šutirao s 20 metara, ali Šutković brani, da bi u istoj minuti Sarajevo stiglo do vodstva.

Odigrali su bordo momci lijepu akciju, Pločo je odložio loptu za Nurkovića, koji sjajnim udarcem iskosa s lijeva pogađa dalji ugao gola domaćih za vodstvo Sarajeva.

U 28. minuti Pastukh šutira i pogađa stativu, lopta se odbija do Panchenka koji poentira, ali signaliziran je ofsajd. Tri minute poslije izblokiran je dobar pokušaj Pramenkovića.

U 36. minuti Ljukovac pada u kaznenom prostoru, ali nema penala, a potom je izblokiran Pramenković. Finiš poluvremena donosi još jednu šansu za Rukh, ali šut Panchenka zaustavlja Šutković.

Sarajevo je čak i bolje zaigralo u nastavku i sve više je prijetilo. Prvo je u 54. minuti u dobrom prodoru zaustavljen Bezdrob, a potom i Nurković zadaje probleme odbrani Rukha.

Do poravnanja Rukh stiže u 66. minuti, kada je Alajmović srušio Kvasa i dosuđen je penal za domaće. Kitela je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1.

Mogao je Rukh u 75. minuti i do preokreta, ali Čelik sjajno blokira Panchenka u posljednji tren i skreće loptu u korner.

Do kraja nije bilo promjene rezultata i ostalo je 1:1, a treba reći da je kapiten Rukha Kitela u 94. minuti dobio crveni karton i neće nastupiti u revanšu u Sarajevu 25. oktobra.

#FKSarajevo #fudbal #juniori #LigaPrvaka #Sport