Članak

PREDLOŽEN PRITVOR

Saslušan Milan Radoičić: Oružje navodno nabavljao iz Tuzle

(Patria) - U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan Radoičić (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih osoba, izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, on se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, a da su mu isporučivani na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin. Navodi se da ih je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Kosova, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN osoba, zajedničkim djelovanjem i opće opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, piše Telegraf.

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema vlastitim tvrdnjama, organizator napada srpskih terorista u Banjskoj na Kosovu 24. septembra u kojem je ubijen jedan policajac, a likvidarana tri napadača, danas je uhapšen u Srbiji.

#region #Beograd #MilanRadoičić #Uhapšen #KrivičnaDjela #VatrenoOružje #EksplozivneMaterije #OpćaSigurnost #Kosovo #Biznismen