Članak

ŽUSTRA RASPRAVA

Mešalić: Tražimo smjenu Sanje Vlaisavljević i pomoć poplavljenim područjima, Marinković-Lepić isključivo ispunjava želje HDZ

Marinković Lepić se branila da je DF imao mogućnost da s određenim brojem potpisa zatraži sazivanje sjednice.

Mešalić: Tražimo smjenu Sanje Vlaisavljević

(Patria) - Nakon skandalozne izjave ministrice u nametnutoj Vladi Sanje Vlaisavljević, mi smo zatražili smjenu ministrice, a nakon njene izvjave da “ratni zločinci trebaju biti rehabilitovani”, kazao je predsjednik Kluba DF-a, koji traži da se danas na sjednici raspravlja o smjeni.

Kada je riječ o zahtjevu DF-a za hitnu sjednicu po pitanju poplava i šteta koje su prouzrokovale, Mešalić je kazao da je to predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić to odbila, te da je treba “biti stid”, jer i ona dolazi sa Tuzlanskog kantona.

Marinković Lepić se branila da je DF imao mogućnost da s određenim brojem potpisa zatraži sazivanje sjednice.

“Zar se vi niste osjećali dužnim da sazovete sjednicu nakon katastrofalnih poplava, niste htjeli da sazovete sjednicu, ali udovoljavate željama HDZ-a”, istakao je Mešalić.

#HDZoveŽelje #HitnaSjednica #KatastrofalnePoplave #MahirMešalić #MirjanaMarinkoviLepić #PoplaveIShtete #RatniZločinciRehabilitovani #SanjaVlaisavljević #SazivanjeSjednice #SkandaloznaIzjava #SmjenaMinistrice #StidPredsjedavajuće #BiH