Članak

ZAVRŠNE RIJEČI

Muriz i Arijana Memić: Očekujemo zrno pravde, sedam godina nismo odustali

(Patria) - Pred Apelacionim vijećem Suda BiH danas su održane završne riječi u predmetu protiv optuženih Zijada Mutapa, Alise Ramić (Mutap), Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Muriz Memić se po okončanju ročišta obratio medijima komentarišući izlaganje završnih riječi postupajućeg tužitelja Tužilaštva BiH.

"Tužilaštvo BiH je iznijelo završnu riječ tako da ne znam da li bi to iko mogao bolje. Zadržali su svoje riječi i iz prvostepenog postupka i dodali svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića i Hamze Žuje. Svi znamo da se ne stavlja ovim optuženim ubistvo, što je pokušao Kadrija Kolić da obrazloži. Tužitelji su uspjeli dokazati i reći šta imaju šta su trebali da kažu, a ja ne bih na to ništa dodao", izjavio je Muriz Memić nakon ročišta.

Sutra će biti održan nastavak završnih riječi nakon čega će se znati i datum izricanja presude.

"Očekujem da budu okrivljeni i to najstrožije, zbog načina ponašanja prvenstveno advokata Kadrije Kolića jer sam ja zbog njega sedam i po godina u sudnici. On je danas pokušao pričati o kantonalnoj presudi koja je tada rađena po podmetnutim dokazima koji su nađeni na licu mjesta, on sve zna da je fingirano, koje je radio njegov prijatelj Sead Kreštalica i on o svemu tome danas priča i danas samo što nije rekao da su Kantonalni sud Sarajevo pogriješio i Vrhovni sud FBiH da je pogriješio", dodaje Memić.

Memić je kazao da je od početka znao ono što je vještak Hamza Žujo kazao da je Dženan Memić vidio ubicu.

Sestra ubijenog Dženana Memića Arijana Memić kazala je da porodica Memić ostaje kod završnih riječi i da nemaju ništa novo dodati.

"Onako kako su danas rekli tužioci jedino želimo da dođemo do istine. Mi smo čuli da nemamo majicu Alise Mutap, ja sam svjedok da je ona postojala i da je ona kući otišla u toj majici. To nisu navodne izjave, mi smo pod zakletvom to rekli. Mi ništa nismo slagali ovih sedam godina. Nije lako ni Apelacionom vijeću da donese odluku, ali vjerujemo da će razmotriti sve dokaze i razmotriti sve ono što je prethodno vijeće propustilo.

Mi ne gubimo nadu, da smo je izgubili prve godine danas ne bismo imali pet optuženih i istragu za ubistvo. Mislim da nijedan normalan čovjek ne može bez emocije gledati na ovaj slučaj. Mi nikada nismo tražili ništa osim pravedne odluke i na osnovu dokaza i da ćemo konačno dobiti zrno pravde", kazala je Memić.

#BiH #Apelacionovijeće #presuda #DženanMemić #MurizMemić