Članak

DRŽAVNI ZASTUPNIK

Kojović: Koliko je mladih poslije Konjica odlučilo da ide i poštedi se stalnog straha od secesije i novog rata

(Patria) - Državni zastupnik Naše stranke Predrag Kojović ogorčen je sastankom u Konjicu. On je već najavio da Sabina Ćudić i on neće podržati imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora koji je prijedlog SNSD-a dok Milorad Dodik napada ustavni poredak. U utorak navečer se oglasio na Instagramu.

"Koliko je hiljada mladih ljudi poslije Konjica diglo ruke, odlučilo da ide iz ove zemlje i barem svoje potomstvo poštedi života u stalnom strahu od secesije ili novog rata? Ne znam. Ali odgovor nije nula.

Dodikova ratnohuškačka politika, njegova intelektualna nesposobnost da izađe iz devedesetih, da prepozna iskrenu namjeru Trojke da politikom kompromisa napravimo iskorak u novu, evropsku, fazu za BiH i damo novu šansu ovoj zemlji, ovom narodu, narodima, kako god hoćete, sve to nije kompatibilno s onim zbog čega sam se ja lično vrlo zalagao za formiranje ove koalicije i njen ulazak u vlast. I nije, na kraju krajeva, kompatibilno sa koalicionim sporazumom koji je s nama potpisao Dodik, a to je, summa summarum, da BiH, na ukrajinskom vozu, ubrzano povedemo u EU", naveo je Kojović.

#koalicija #NašaStranka #Parlament #zastupnik #BiH