Članak

Novi pravosudni udar u slučaju Memić, Seferovići idu pred Vrhovni sud

Presuda je ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH.

SARAJEVO, (Patria) - Vrhovni sud Federacije BiH djelimično je uvažio žalbu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića. Presuda je ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH. Za Muriza Memića ova odluka nije iznenađenje.

- S obzirom da se sve razvlačilo nekoliko mjeseci očekivali smo ovakvu odluku. U sudskom vijeću je sjedio Emir Neradin koji je ranije bio u Tužilaštvu BiH i koji je odbio raditi na predmetu vjerovatno kako se ne bi zamjerao Dalidi Burzić, tako da ne čudi odluka. Ovo je još jednom pokazalo svu bijedu pravosuđa u BiH, ali ja sam uvjeren kako je ovo samo kupovina vremena, rekao je Memić za Patriju.

Odluka mu kako tvrdi nije teško pala jer veće boli ne može biti od one kada je primio vijest da je njegov sin Dženan ubijen.

"Ovo je velika politička igra, kako se pojačava pritisak od bh. tužilaštva i radi se na predmetima. Tako da je ovo sve na neki način interesantno, ali sinhronizovano. Ono što je Tužilaštvo BiH uradilo govori samo o sebi, a ukinuti presudu je glupo, po meni nije bilo mjesta ovakvoj odluci ni prvi put, ali očigledno oni su jači i od argumenata, i 1000 posto će njihova odluka biti oslobađajuća, ovo je kupovina vremena", kazao je Ifet Feraget advokat porodice Memić.

On ističe da nikakvu drugu odluku ne mogu donijeti te da će ovim kupiti samo pola godine, do godinu dana.

"Žao mi je samo u ovome svemu Muriza, a ponavljam odluka će biti ista", zaključio je on i dodao da na planeti ne postoji sud koji će donijeti drugačiju odluku osim oslobađajuće.

#BiH #DženanMemić #TužilaštvoKS #VrhovniSud #žalba