Članak

Bajević:U baražu ćemo računati na sve igrače koje imamo na raspolaganju

Dušan Bajević na današnjoj sjednici Izvršnog odbora BiH imenovan je za novog selektora

(Patria) - Dušan Bajević na današnjoj sjednici Izvršnog odbora BiH imenovan je za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada se u zgradi "krovne kuće" bosanskohercegovačkog fudbala obratio prisutnim predstavnicima medija.

"Potrebna nam je vaša pomoć u ova dva koraka koja su nam potebna da se plasiramo na prvenstvo u šta vjerujem. Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje,m presudila je moja velika želja da pomoghnem reprezentaciji. Vjerujem da svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesem ostvarenju ovog cilja'', kazao je Bajević i dodao:

''Moramo da se mobilišemo i napravimo jedan stručni štab koji će ubuduće raditi na određenim stvarima koje moraju da se poprave kako bi te utakmice dočekali spremni. U baražu ćemo računati na sve igrače koje imamo na raspolaganju'', dodao je.

Bajević je, podsjećamo, jednoglasno izabran za novog selektora nakon raskida saradnje s Robertom Prosinečkim.

Na pres konferenciji obratio se i predsjednik NSBiH, Elvedin Begić.

“Zaključili smo da u narendih 20-ak dana Bajević sa stručnim službama obavi konsultacije i napravi prijedlog imena svojih saradnika, kako bi ga dostavio na potvrđivanje. Neupitna je podrška, ne samo u dizanju ruku. Savez je spreman učiniti sve kako bi obezbijedio sve po pitanju uslova”, rekao je Begić.

 

 

#Sport