Članak

Spahić čarobnim mačem kralja Arta pozvao na izgradnju koncertne dvorane u Sarajevu

Spahić je najavio i Olimpijadu kulture Sarajevo 2021.

SARAJEVO, (Patria) - Mačevalački klub Walter izveo je danas performans na Skenderiji, kod spomenika Walteru, u sklopu kampanje za izgradnju Concert hall u Sarajevu.

Na mjestu koje je otkupio Zavod za izgradnju KS, za Concert hall Sarajevo, kod skulpture "Stečak", art direktor Festivala GRAD i inicijator izgradnje Concert hall Sarajevo Ibrahim Spahić izvukao je iz kamena čarobni mač kralja Arta i pozvao sve nadležne institucije da se, u skladu sa važećim Regulacionim planom za Kvadran 6 iz 1998. i Prostornim planom KS, aktiviraju i krenu u proces realizacije  projekta  grupe URBAN FUTURA, koji je pobjedio na međunarodnom konkursu i Odlukom žirija pod predajedništvom svjetski priznate arhitektice Zahe Hadid dobio  Prvu nagradu, saopćio je Festival Sarajevska zima.

Na osnovu Ugovora Grada Rima i Kantona Sarajevo dobili su pravo na realizaciju svog projekta.

Spahić je najavio i Olimpijadu kulture Sarajevo 2021.

Direktor Festivala Grad dodjelio je zvanje "Viteza  umjetnosti kralja ARTA" članicama i članovim MK Walter u čast 830 godišnjice Povelje Kulina bana.

Poštujući sarajevsku publiku, Spahić je sa Galerijom Collegium artisticum produžio period za posjete za sve izložbe koje je organizovao Festival Grad i, još jednom,zahvalio se Galeriji CA i svim učesnicima na izvanrednom izdanju Festivala Grad.

#Lifemagazin