Članak

Zrinjski večeras na Tušnju protiv neugodnog Tuzla Citya

U Tuzla Cityju smatraju kako je utakmica sa Zrinjskim pravi test za njih

(Patria) - Danas je na rasporedu još jedan susret 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Na Tušnju se od 20:30 sati sastaju Tuzla City i Zrinjski. Tuzlaci su dobro otvorili sezonu te imaju devet osvojenih bodova iz četiri susreta, dok je Zrinjski osvojio samo tri boda iz tri utakmice. Tim Harija Vukasa u Tuzlu dolazi nakon eliminacije iz Evrope od Malmea.

“Europa je iza nas i nemamo potrebe više pričati o tome. Naša realnost je Tuzla City, jedna jako neugodna ekipa. Imaju dobre i kvalitetne igrače, jako su dobro vođeni, a imaju i veliko samopouzdanje s obzirom na postignute rezultate na otvaranju sezone. Očekuje nas iznimno težak dvoboj, ali u razgovoru s igračima vidio sam veliku energiju i ozbiljnost – kazao je uoči polaska za Tuzlu trener “Plemića” Hari Vukas.

Sa druge strane, U Tuzla Cityju smatraju kako je utakmica sa Zrinjskim pravi test za njih budući da u prva četiri kola kako sami kažu nisu igrali sa timovima iz samog vrha bh.fudbala.

“Zrinjski je ozbiljna ekipa i spada u sam vrh bh.fudbala. Respektujemo njihovog trenera i njihov igrački kadar. Ne bojimo ih se niti ćemo se predati. U muškoj i hrabroj utakmici pokušat ćemo utakmicu odvesti u pozitivan tok. Nadmo se da ćemo uspjeti ostati neporaženi. To bi bio veliki uspjeh. Pripremamo se da ostvarimo svoj cilj”, poručio je Bošnjaković.

 

#Sport